Page 92 - KobiEfor Mart 2025
P. 92

GIDA/TUR"ZM / RAMAZAN



          GODIVA’dan bayram koleksiyonu
                                                           Mandarin İstanbul'dan
             GODIVA, Bayram Koleksiyonu ile bayramın en tatlı an-  dopdolu yeni yıl programı
          larına eşlik ediyor. GODIVA’nın ikonik Belçika çikolatalarını
          zarif sunumlarla bir araya getirdiği bu koleksiyonda, çi-   Ramazan ayının en özel anlarından biri olan iftar sof-
          kolata tutkunları                                raları, 2025’te de Mandarin Oriental Bosphorus, Istan-
          için  birbirinden                                bul’da ünlü şef Ömür Akkor’un ustalığıyla yeniden hayat
          özel hediye seçe-                                buluyor. Boğaz’ın büyüleyici atmosferinde misafirlerini
          nekleri bulunuyor.                               ağırlayan otel, Şef Ömür Akkor’un Anadolu mutfağının
          Geleneksel tatlar-                               zengin mirasını yansıttığı özel
          dan vazgeçeme-                                   menüsüyle Ramazan’a unu-
          yenler için Finesse                              tulmaz bir tat katıyor. Man-
          Koleksiyonu, eşsiz                               darin Oriental Bosphorus,
          madlen çikolataların lezzetini sunarken, Gold Koleksiyonu  Istanbul’un zarif ambiyan-
          ise pralin sevenlere hitap ediyor. Royal Kutu Koleksiyonu  sında, sevdiklerinizle birlikte
          ise Godiva pralinlerinden ve kare çikolatalardan oluşan  Şef Ömür Akkor’un özenli ve
          lezzetli bir seçkiyle öne çıkıyor.               leziz iftar sofralarının keyfini çıkarabilir, özel Ramazan
                                                           davetleriniz için ise otelin prestijli etkinlik alanlarında mi-
                                                           safirlerinizi ağırlayabilirsiniz.
          Ramazan’da Çırağan Palace
          Shop’un saray lezzetleri
                                                           Ramazan ve bayram ruhu
             Çırağan Palace Kempinski İstanbul’un online alış-  Address Istanbul’da
          veriş sitesi Çırağan Palace Shop, Ramazan ayına yakışır
          lezzetlerle sofraları taçlandırıyor. Özel malzemelerle   Ramazan ayının bereketini ve Bayramın coşkusunu
                               üretilen ve her biri saray mut-  bir arada yaşatmaya hazırlanan Address Istanbul, misa-
                               fağının ihtişamını taşıyan tat-  firlerine unutulmaz anılar sunuyor.
                               lar, iftar ve sahur sofralarına  The Restaurant'ta sunulan ve mo-
                               eşsiz bir dokunuş katıyor. Çı-  dern dokunuşlarla yeniden yorum-
                               rağan Palace Shop, Rama-     lanmış iftar menüleri, Ramazan’a
                               zan'a özel Saray’daki baklava  özel konaklama paketleri ile her
                               odasında Gaziantepli baklava  ayrıntının titizlikle düşünüldüğü bu
          şefleri tarafından özenle hazırlanan el açması baklava-  benzersiz konsept, lüks ve zarafeti bir araya getiriyor. Ana
          ları ve kıtır mantılarıyla muhteşem bir ziyafet sunuyor.  restoranı The Restaurant’ta misafirlerine unutulmaz bir
          Klasik lezzetlerden vazgeçemeyenler için “Fıstıklı Bak-  iftar deneyimi sunmaya hazırlanan Address Istanbul,
          lava”, bol Antep fıstıklı iç harcı ve çıtır çıtır dokusuyla  başlangıçları Ramazan’ın klasik ikramlıkları sıcacık Ra-
          saray sofralarının gelenekselliğini yansıtıyor.   mazan pidesi ile servis ediyor.


          4 mevsim Divan’dan                               Ramazan bereketi ve lezzeti
           enfes kış lezzetleri                            Four Seasons Hotels’de
             Divan Restoranları, 4 Mevsim Divan projesi kapsamında   Four Seasons Hotel Sultanahmet ve Four Seasons
          misafirlerine mevsimselliği ve yerelliği ön planda tutan özel  Hotel Bosphorus Ramazan boyunca misafir-
          menüler sunuyor. Kış sebzeleri ve tavukla         lerini huzurlu ve leziz iftar ve sahur sof-
          hazırlanan, vitamin deposu Kış Çor-               ralarında  bir  araya  getirmeye
          bası, sert soğuklara karşı adeta bir              hazırlanıyor. Four Seasons Hotel Sul-
          kalkan oluyor. Sarımsaklı brokoli,                tanahmet, her akşam canlı fasıl gru-
          safran kuskus ve zeytinli tape-                   bunun ezgileri eşliğinde, menüde
          nade ile servis edilen Izgara Ka-                 serpme iftariyelikler, birbirinden leziz
          lamar,  deniz  ve  toprak                         zeytinyağlılar, çorba çeşitleri, odun fırı-
          arasındaki mükemmel dengeyi                       nında hazırlanan pide ve lahmacun, içli
          yansıtıyor. Balkabağı püresi, por-                köfte, kömür ızgarasında karışık et ve mantı gibi
          takal, gorgonzola kreması ve kav-                 geleneksel tatlar misafirlerle buluşuyor. Bosphorus’ta,
          rulmuş Antep fıstığı ile hazırlanan               bereketli iftar menüsünü odasının konforunda almak is-
          Risotto tatlı, ekşi ve tuzlunun mükem-            teyen konuklarına özel bir menü de hazırladı.
          mel uyumunu hissettiriyor.
          92 KobiEfor Mart 2025
   87   88   89   90   91   92   93   94   95   96   97