Page 92 - KobiEfor Mart 2025
P. 92
GIDA/TUR"ZM / RAMAZAN
GODIVA’dan bayram koleksiyonu
Mandarin İstanbul'dan
GODIVA, Bayram Koleksiyonu ile bayramın en tatlı an- dopdolu yeni yıl programı
larına eşlik ediyor. GODIVA’nın ikonik Belçika çikolatalarını
zarif sunumlarla bir araya getirdiği bu koleksiyonda, çi- Ramazan ayının en özel anlarından biri olan iftar sof-
kolata tutkunları raları, 2025’te de Mandarin Oriental Bosphorus, Istan-
için birbirinden bul’da ünlü şef Ömür Akkor’un ustalığıyla yeniden hayat
özel hediye seçe- buluyor. Boğaz’ın büyüleyici atmosferinde misafirlerini
nekleri bulunuyor. ağırlayan otel, Şef Ömür Akkor’un Anadolu mutfağının
Geleneksel tatlar- zengin mirasını yansıttığı özel
dan vazgeçeme- menüsüyle Ramazan’a unu-
yenler için Finesse tulmaz bir tat katıyor. Man-
Koleksiyonu, eşsiz darin Oriental Bosphorus,
madlen çikolataların lezzetini sunarken, Gold Koleksiyonu Istanbul’un zarif ambiyan-
ise pralin sevenlere hitap ediyor. Royal Kutu Koleksiyonu sında, sevdiklerinizle birlikte
ise Godiva pralinlerinden ve kare çikolatalardan oluşan Şef Ömür Akkor’un özenli ve
lezzetli bir seçkiyle öne çıkıyor. leziz iftar sofralarının keyfini çıkarabilir, özel Ramazan
davetleriniz için ise otelin prestijli etkinlik alanlarında mi-
safirlerinizi ağırlayabilirsiniz.
Ramazan’da Çırağan Palace
Shop’un saray lezzetleri
Ramazan ve bayram ruhu
Çırağan Palace Kempinski İstanbul’un online alış- Address Istanbul’da
veriş sitesi Çırağan Palace Shop, Ramazan ayına yakışır
lezzetlerle sofraları taçlandırıyor. Özel malzemelerle Ramazan ayının bereketini ve Bayramın coşkusunu
üretilen ve her biri saray mut- bir arada yaşatmaya hazırlanan Address Istanbul, misa-
fağının ihtişamını taşıyan tat- firlerine unutulmaz anılar sunuyor.
lar, iftar ve sahur sofralarına The Restaurant'ta sunulan ve mo-
eşsiz bir dokunuş katıyor. Çı- dern dokunuşlarla yeniden yorum-
rağan Palace Shop, Rama- lanmış iftar menüleri, Ramazan’a
zan'a özel Saray’daki baklava özel konaklama paketleri ile her
odasında Gaziantepli baklava ayrıntının titizlikle düşünüldüğü bu
şefleri tarafından özenle hazırlanan el açması baklava- benzersiz konsept, lüks ve zarafeti bir araya getiriyor. Ana
ları ve kıtır mantılarıyla muhteşem bir ziyafet sunuyor. restoranı The Restaurant’ta misafirlerine unutulmaz bir
Klasik lezzetlerden vazgeçemeyenler için “Fıstıklı Bak- iftar deneyimi sunmaya hazırlanan Address Istanbul,
lava”, bol Antep fıstıklı iç harcı ve çıtır çıtır dokusuyla başlangıçları Ramazan’ın klasik ikramlıkları sıcacık Ra-
saray sofralarının gelenekselliğini yansıtıyor. mazan pidesi ile servis ediyor.
4 mevsim Divan’dan Ramazan bereketi ve lezzeti
enfes kış lezzetleri Four Seasons Hotels’de
Divan Restoranları, 4 Mevsim Divan projesi kapsamında Four Seasons Hotel Sultanahmet ve Four Seasons
misafirlerine mevsimselliği ve yerelliği ön planda tutan özel Hotel Bosphorus Ramazan boyunca misafir-
menüler sunuyor. Kış sebzeleri ve tavukla lerini huzurlu ve leziz iftar ve sahur sof-
hazırlanan, vitamin deposu Kış Çor- ralarında bir araya getirmeye
bası, sert soğuklara karşı adeta bir hazırlanıyor. Four Seasons Hotel Sul-
kalkan oluyor. Sarımsaklı brokoli, tanahmet, her akşam canlı fasıl gru-
safran kuskus ve zeytinli tape- bunun ezgileri eşliğinde, menüde
nade ile servis edilen Izgara Ka- serpme iftariyelikler, birbirinden leziz
lamar, deniz ve toprak zeytinyağlılar, çorba çeşitleri, odun fırı-
arasındaki mükemmel dengeyi nında hazırlanan pide ve lahmacun, içli
yansıtıyor. Balkabağı püresi, por- köfte, kömür ızgarasında karışık et ve mantı gibi
takal, gorgonzola kreması ve kav- geleneksel tatlar misafirlerle buluşuyor. Bosphorus’ta,
rulmuş Antep fıstığı ile hazırlanan bereketli iftar menüsünü odasının konforunda almak is-
Risotto tatlı, ekşi ve tuzlunun mükem- teyen konuklarına özel bir menü de hazırladı.
mel uyumunu hissettiriyor.
92 KobiEfor Mart 2025