Page 91 - KobiEfor Mart 2025
P. 91

Şekerci Cafer Erol’dan                           Hilton Istanbul Maslak’tan
          Ramazan’a özel lezzet                            lezzet dolu iftar menüleri

             Şekerci Cafer Erol, geleneksel tatları modern dokunuş-
          larla bir araya getirdiği tatlı koleksiyonu ile iftar sofralarını   Hilton Istanbul Maslak, bu Ramazan da eşsiz iftar saat-
          renklendiriyor. Şekerci Cafer Erol ustalarının elinde çikola-  lerine ev sahipliği yapıyor. 11 ayın sultanı için birbirinden lez-
          tayla kaplanan ve incelikle doldurulan bu kıymetli meyve Ra-  zetli tatlardan oluşan
                                                          4 farklı iftar menüsü
                                      mazan ayının en tatlı
                                                          hazırlayan otel, şirket
                                      başlangıcı. Çikolata
                                                          ve gruplara özel al-
                                      kaplı ve dolgulu hur-
                                                          ternatifler sunuyor.
                                      malar ile hurmanın
                                                          Ezogelin, Osmanlı,
                                      geleneksel  lezzeti  mercimek ve düğün
                                      modern dokunuşlarla
                                                          çorbası gibi içinizi ısı-
          zenginleştiriliyor. Geleneksel lezzetiyle güllaç, sütle yumu-  tacak çorba çeşitleriyle devam eden menülerde ara sıcak
          şatılan incecik yapraklarının hafifliği, gül suyunun ince bu-  olarak Adana böreği, Kayseri mantısı, kuru patlıcan dolması,
          ğusuyla birleşen nar tanelerinin zarif dokunuşu ile iftar  pastırmalı ve kaşarlı börek gibi lezzetli ve doyurucu alterna-
          sofralarını ziyafete çeviriyor.                 tifler yer alıyor.

           Gelenek ve zarafet bir arada                     Eker'den Ramazan
                                                            sofralarına tatlı bir dokunuş

                                                               Eker, Ramazan ayını geleneksel sütlü tatlılarıyla
                                                            karşılıyor. Eker'in geleneksel sütlü tatlı ürün gru-
                                                            bunda; Tavukgöğsü, Kazandibi,
                                                            Sakızlı Muhallebi, Keşkül, Süt-
                                                            laç, Supangle, Profiterol ve Çiko-
                                                            latalı Puding gibi farklı damak
               JW Marriott Istanbul Bosphorus, Ramazan ayına
           özel iftar ve sahur deneyimleriyle misafirlerini ağırla-  zevkine hitap eden seçenekler
           maya hazırlanıyor. Menüde, geleneksel iftariyeliklerin  yer alıyor. Eker, çikolata severler
           yanı sıra el yapımı içli köfte, su böreği ve zengin çorba  için özel Sütlü Tatlı Gurme Se-
           seçenekleri yer alıyor. Ana yemeklerde yumuşacık kuzu  risi’ni öneriyor. Eker’in ‘Gurme
           tandır ve iç pilav gibi klasik tatlar öne çıkarken, finalde  Serisi’, çikolatanın en lezzetli haliyle tanışmak iste-
           ise güllaç, baklava ve kireçte kabak tatlısı gibi geleneksel  yenlere unutulmaz bir deneyim vadediyor. Antep fıs-
           tatlar, Ramazan’ın en tatlı anlarına eşlik ediyor. Sahur  tığı, portakal, badem ve fındık parçalarının muazzam
           saatlerinde ise konforu tercih eden misafirler için oda  birleşimiyle oluşturulan bu özel seri; sütlü, bitter ve
           servisinde sunulmak üzere özel bir menü hazırlanıyor.   karamelize beyaz çikolata seçenekleriyle yer alıyor.

          Hepsiburada’dan, kadın                           Shangri-La Bosphorus yorumuyla
          kooperatiflerinin yöresel ürünleri                Ramazan sofraları

             Hepsiburada, Türkiye’nin dört bir yanından kadın koo-   Geleneksel Türk mutfağından ikonik İtalyan lezzetlerine,
          peratiflerinin yöresel ürünlerini Ramazan sofralarıyla bu-  otantik Asya mutfağından özel şıracılar tarafından servis edi-
          luşturmak için yeni bir kampanya başlattı. Ramazan Hazırlık  len Osmanlı şerbetlerine kadar
          İndirimleri kapsamındaki yö-                    geniş bir iftar seçkisiyle Shangri-
          resel ürünlere avantajlı koşul-                 La Bosphorus Istanbul, sıra dışı
          larla ulaşılabiliyor. Hataylı                   bir iftar deneyimi sunuyor. Shan-
          Hazek Kadın Kooperatifi’nin                      gri-La Bosphorus, Istanbul’da
          kömbeleri, Ankazen Kadın                        geleneksel iftariyelikler, meze ve
          Kooperatifi’nin üzüm suyundan ürettiği 500 yıllık yöresel içe-  pide çeşitleri ile şiş, ızgara, döner
          cek Kırklareli Rumeli hardaliyesi, Ordu’dan Çamaş Hanımeli  ve kebap gibi Türk mutfağının ol-
          Kadın Kooperatifi’nin fındıklı ve sade süt reçelleri, Gazian-  mazsa olmaz klasikleri Ramazan boyunca canlı istasyon-
          tep’ten Gaga Store’un yüksek miktarda antioksidan, vitamin,  larda misafirlere sunulacak. Gözleme istasyonu, mantı
          protein içeren Moringa Çayı ve daha binlerce ürün keşfedi-  istasyonu gibi sıcağı sıcağına hazırlanan ve servis edilen
          lecek yöresel lezzetler arasında yer alıyor.    otantik köşeler de iftar masalarını lezzetle donatacak.
                                                                                     Mart 2025  KobiEfor  91
   86   87   88   89   90   91   92   93   94   95   96