Page 91 - KobiEfor Mart 2025
P. 91
Şekerci Cafer Erol’dan Hilton Istanbul Maslak’tan
Ramazan’a özel lezzet lezzet dolu iftar menüleri
Şekerci Cafer Erol, geleneksel tatları modern dokunuş-
larla bir araya getirdiği tatlı koleksiyonu ile iftar sofralarını Hilton Istanbul Maslak, bu Ramazan da eşsiz iftar saat-
renklendiriyor. Şekerci Cafer Erol ustalarının elinde çikola- lerine ev sahipliği yapıyor. 11 ayın sultanı için birbirinden lez-
tayla kaplanan ve incelikle doldurulan bu kıymetli meyve Ra- zetli tatlardan oluşan
4 farklı iftar menüsü
mazan ayının en tatlı
hazırlayan otel, şirket
başlangıcı. Çikolata
ve gruplara özel al-
kaplı ve dolgulu hur-
ternatifler sunuyor.
malar ile hurmanın
Ezogelin, Osmanlı,
geleneksel lezzeti mercimek ve düğün
modern dokunuşlarla
çorbası gibi içinizi ısı-
zenginleştiriliyor. Geleneksel lezzetiyle güllaç, sütle yumu- tacak çorba çeşitleriyle devam eden menülerde ara sıcak
şatılan incecik yapraklarının hafifliği, gül suyunun ince bu- olarak Adana böreği, Kayseri mantısı, kuru patlıcan dolması,
ğusuyla birleşen nar tanelerinin zarif dokunuşu ile iftar pastırmalı ve kaşarlı börek gibi lezzetli ve doyurucu alterna-
sofralarını ziyafete çeviriyor. tifler yer alıyor.
Gelenek ve zarafet bir arada Eker'den Ramazan
sofralarına tatlı bir dokunuş
Eker, Ramazan ayını geleneksel sütlü tatlılarıyla
karşılıyor. Eker'in geleneksel sütlü tatlı ürün gru-
bunda; Tavukgöğsü, Kazandibi,
Sakızlı Muhallebi, Keşkül, Süt-
laç, Supangle, Profiterol ve Çiko-
latalı Puding gibi farklı damak
JW Marriott Istanbul Bosphorus, Ramazan ayına
özel iftar ve sahur deneyimleriyle misafirlerini ağırla- zevkine hitap eden seçenekler
maya hazırlanıyor. Menüde, geleneksel iftariyeliklerin yer alıyor. Eker, çikolata severler
yanı sıra el yapımı içli köfte, su böreği ve zengin çorba için özel Sütlü Tatlı Gurme Se-
seçenekleri yer alıyor. Ana yemeklerde yumuşacık kuzu risi’ni öneriyor. Eker’in ‘Gurme
tandır ve iç pilav gibi klasik tatlar öne çıkarken, finalde Serisi’, çikolatanın en lezzetli haliyle tanışmak iste-
ise güllaç, baklava ve kireçte kabak tatlısı gibi geleneksel yenlere unutulmaz bir deneyim vadediyor. Antep fıs-
tatlar, Ramazan’ın en tatlı anlarına eşlik ediyor. Sahur tığı, portakal, badem ve fındık parçalarının muazzam
saatlerinde ise konforu tercih eden misafirler için oda birleşimiyle oluşturulan bu özel seri; sütlü, bitter ve
servisinde sunulmak üzere özel bir menü hazırlanıyor. karamelize beyaz çikolata seçenekleriyle yer alıyor.
Hepsiburada’dan, kadın Shangri-La Bosphorus yorumuyla
kooperatiflerinin yöresel ürünleri Ramazan sofraları
Hepsiburada, Türkiye’nin dört bir yanından kadın koo- Geleneksel Türk mutfağından ikonik İtalyan lezzetlerine,
peratiflerinin yöresel ürünlerini Ramazan sofralarıyla bu- otantik Asya mutfağından özel şıracılar tarafından servis edi-
luşturmak için yeni bir kampanya başlattı. Ramazan Hazırlık len Osmanlı şerbetlerine kadar
İndirimleri kapsamındaki yö- geniş bir iftar seçkisiyle Shangri-
resel ürünlere avantajlı koşul- La Bosphorus Istanbul, sıra dışı
larla ulaşılabiliyor. Hataylı bir iftar deneyimi sunuyor. Shan-
Hazek Kadın Kooperatifi’nin gri-La Bosphorus, Istanbul’da
kömbeleri, Ankazen Kadın geleneksel iftariyelikler, meze ve
Kooperatifi’nin üzüm suyundan ürettiği 500 yıllık yöresel içe- pide çeşitleri ile şiş, ızgara, döner
cek Kırklareli Rumeli hardaliyesi, Ordu’dan Çamaş Hanımeli ve kebap gibi Türk mutfağının ol-
Kadın Kooperatifi’nin fındıklı ve sade süt reçelleri, Gazian- mazsa olmaz klasikleri Ramazan boyunca canlı istasyon-
tep’ten Gaga Store’un yüksek miktarda antioksidan, vitamin, larda misafirlere sunulacak. Gözleme istasyonu, mantı
protein içeren Moringa Çayı ve daha binlerce ürün keşfedi- istasyonu gibi sıcağı sıcağına hazırlanan ve servis edilen
lecek yöresel lezzetler arasında yer alıyor. otantik köşeler de iftar masalarını lezzetle donatacak.
Mart 2025 KobiEfor 91